fbpx

Ποιος δεν ονειρεύεται ένα άψογο, λαμπερό δέρμα; Όταν τα νεκρά κύτταρα παραμένουν στην επιφάνεια για αρκετό καιρό τότε η επιδερμίδα μας δείχνει άτονη και θαμπή. Η απολέπιση της επιδερμίδας είναι ένας τρόπος για να βελτιώσετε το δέρμα σας και να επιτύχετε το “Hollywood glow” που λαχταρούσατε πάντα. Για να φτάσετε εκεί, η Fiore Domenica θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα οφέλη της απολέπισης:

Απολέπιση της επιδερμίδας και τα οφέλη της
  • Εξομαλύνει την απόχρωση του δέρματος. Όταν αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια, τότε οι καφέ κηλίδες, οι ηλιακές δισχρωμίες και τα σημάδια ακμής, φαίνονται λιγότερο.
  • Ανοίγει του πόρους. Η αφαίρεση των νεκρών επιφανειακών κυττάρων και άλλων υπολειμμάτων από το δέρμα βοηθά στον καθαρισμό των πόρων σας.
  • Αποτρέπει την ακμή – Το άνοιγμα των πόρων σας όχι μόνο αποτρέπει τα σπυράκια, αλλά επίσης μειώνει και την ακμή.
  • Μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Επειδή το πρόσφατα εκτεθειμένο στρώμα του δέρματος αντανακλά καλύτερα το φως, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γίνονται λιγότερο ορατές.
  • Προετοιμάζει το δέρμα για άλλα προϊόντα. Έχοντας ξεμπλοκαρισμένους τους πόροι σας, τα προϊόντα περιποίησης διεισδύουν πιο βαθιά και αποτελεσματικά. Όταν κάτι που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά διεισδύει βαθύτερα, λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απολέπιση πρέπει πάντα να περιλαμβάνεται στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Εάν πρώτη φορά ψάχνετε την ιδανική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ίσως αναρωτιέστε, τι ακριβώς είναι η απολέπιση και πώς ξεκινώ; Συνεχίστε να διαβάζετε καθώς βουτάμε βαθύτερα στη σημασία της απολέπισης!

Τι είναι η απολέπιση;

Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από την απολέπιση του δέρματός σας, αλλά τι ακριβώς είναι; Με απλά λόγια, η απολέπιση είναι η αφαίρεση των νεκρών επιφανειακών κυττάρων του δέρματος από το εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

Λανθασμένα, πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν απολέπιση μόνο όταν έχουν ακμή και θα πρέπει να το αποφεύγουν εάν έχουν ευαίσθητο δέρμα. Στην πραγματικότητα, η απολέπιση είναι ασφαλής για κάθε τύπο δέρματος. Η κατάλληλη συχνότητα της απολέπισης εξαρτάται από την αντίδραση του δέρματός σας.

Τύποι απολέπισης

Ευτυχώς για όλους, έχετε διάφορες επιλογές όσον αφορά την απολέπιση. Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη μέθοδος που να λειτουργεί ουσιαστικά καλύτερα από άλλες, οπότε πρέπει να βρείτε αυτή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και το δέρμα σας. Οι δύο βασικές μέθοδοι απολέπισης του δέρματος είναι η φυσική και η χημική, κάτι που είναι λιγότερο τρομακτικό από ό, τι ακούγεται.

Φυσική απολέπιση

Αυτή η μέθοδος γίνεται είτε με κάποιο πινέλο, λούφα ή σφουγγάρι. Επίσης με ειδικά επεξεργασμένους κόκκους όπως κρύσταλλους αλατιού, ζάχαρης ή θρυμματισμένων κουκουτσιών καρπών. Τα συστατικά αυτά, με την τριβή τους στην επιφάνεια της επιδερμίδας ανασηκώνουν και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα προσφέροντας άμεσο λείανση. Η εφαρμογή των προϊόντων φυσικής απολέπισης καλό είναι να γίνεται με απαλές κυκλικές κινήσεις για 1-2 λεπτά και όχι με γρήγορο και βίαιο τρίψιμο που θα ερεθίσει την επιδερμίδα χωρίς να προσφέρει μεγαλύτερη δράση. Ευτυχώς, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σωματιδίων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απολέπιση, βρείτε την ιδανική για εσάς.

Δείτε μερικά από τα προϊόντα της Fiore Domenica που θα σας προσφέρουν φυσική απολέπιση για πρόσωπο και σώμα.

Χημική απολέπιση

Η χημική απολέπιση βασίζεται σε μια σειρά ουσιών, όπως οξέα φρούτων ή ένζυμα, για να βοηθήσει στη διάλυση των επιφανειακών κυττάρων του δέρματος. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά συστατικά που μπορείτε να αναζητήσετε όταν πρόκειται για χημικές απολεπιστικές ουσίες, όπως:

  • Alpha Hydroxy Acid (AHA), η οικογένεια οξέων AHA μπορεί να προέρχεται από φυσικές πηγές, όπως φρούτα, γάλα ή ζάχαρη.
  • Beta Hydroxy Acid (BHA). Το BHA που χρησιμοποιείται πιο συχνά είναι το σαλικυλικό οξύ. Σήμερα, υπάρχουν ακόμη πολλές φυσικές πηγές που προέρχονται από ουσίες όπως ο φλοιός της λευκής ιτιάς.
  • Ρετινόλη. Ο πιο δημοφιλής ως τρόπος για να γυρίσετε πίσω το χρόνο, η Ρετινόλη μετατρέπεται σε Ρετινοϊκό οξύ στο δέρμα και είναι τόσο ισχυρός απολεπιστικός όσο και αντιγηραντικός παράγοντας.
  • Ένζυμα. Τα ένζυμα αποσυνθέτουν τις πρωτεΐνες νεκρών επιφανειακών κυττάρων σε μικρότερα θραύσματα, γεγονός που προκαλεί μαλακτικό αποτέλεσμα του δέρματος και έτσι, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν.

Τόσο οι φυσικές όσο και οι χημικές απολεπιστικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα, οπότε είναι σημαντικό να βρείτε το σωστό προϊόν για το δέρμα σας.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0
Φόρμα ενδιαφέροντος

Αν βρίσκεστε Θεσσαλονίκη και θέλετε να αναλάβουμε τον στολισμό σας συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Αφού μας στείλετε τα στοιχεία  (ημερομηνία, ώρα, εκκλησία, τύπος μυστηρίου κ.λ.π.) θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την διαθεσιμότητα της ημερομηνίας και να σας δώσουμε προσφορά.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ;

Αν ενδιαφέρεστε για χονδρική, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Σας ευχαριστούμε!!!

Μόλις λάβουμε το μήνυμα σας θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας!!!