fbpx

Κάθε χρόνο κάπου στα μισά της άνοιξης, όταν καταλάβουμε ότι ο καιρός ανοίγει για τα καλά και αχνοφένεται το καλοκαίρι, ανεβάζουμε ρυθμούς για να αποκτήσουμε όμορφη σιλουέτα και τέλεια πόδια χωρίς κυτταρίτιδα.

Για άλλη μια φορά εμείς εδώ στη Fiore Domenica θέλουμε να σας βοθήσουμε με τα καλύτερα tips.

Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση του δέρματος με όχι ωραία αισθητικά όψη, η οποία μας ενοχλεί και θέλουμε να ξεφορτωθούμε.

cellulite-orange
Τέλεια πόδια χωρίς κυτταρίτιδα

Πως δημιουργείται;

Η παγίδευση νερού και λίπους σε συνδυασμό με την κακή κυκλοφορία και οξυγόνωση των κυττάρων αναγκάζει τα λιποκύτταρα να πιέζουν το δέρμα προς τα πάνω.Έτσι έχει σαν αποτελεσμα τη δημιουργία εξογκωμάτων στην επιδερμίδα που μας θυμίζουν φλοιό πορτοκαλιού.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Όπως είναι λογικό θέλουμε να απαλλαγούμε γρήγορα από την κυτταρίτιδα και να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με σμιλεμένο σώμα και τέλεια πόδια. Για να το πετύχουμε θα πρέπει να υιοθετήσουμε κάποιες πολύ σημαντικές συνήθειες. Θα πρέπει να ακολουθούμε μια ποιοτική διατροφή, να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, να αποφεύγουμε το αλάτι. Τέλος μη ξεχνάμε τα προϊόντα ειδικής περιποίησης. Σύμμαχος μας, συστατικά φυτικής προέλευσης που όταν συνδυάζονται σωστά βοηθάνε στην μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Αν λοιπόν βρίσκονται στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε τότε βρίσκεστε στο σωστό δρόμο για τέλεια πόδια χωρίς κυτταρίτιδα!

Τι μας δίνει η φύση;

Κισσός: Το συνηθισμένο φυτό κισσού είναι ένα αειθαλές φυτό αναρρίχησης που μεγαλώνει από 3 έως 50 μέτρα και το βοτανικό του όνομα είναι Hedera helix. Αυτό το φυτό έχει εξαιρετικές ιδιότητες κατά των μυκήτων, των μεταλλαξιογόνων καθώς και κατά της κυτταρίτιδας και περιλαμβάνεται στο λάδι κυτταρίτιδας της Fiore Domenica.

Οι τοπικές εφαρμογές προϊόντων με βάση τον κισσό ενδείκνυνται για χρήση σε παρασκευάσματα κατά της κυτταρίτιδας και απώλειας βάρους και οι μαλακτικές και ανακουφιστικές ιδιότητές τους υποδεικνύονται στη χρήση προϊόντων περιποίησης δέρματος.

Καφεΐνη: Παίρνει το όνομά της από το καφεόδεντρο, ωστόσο, το υπερ-συστατικό κατά της κυτταρίτιδας. Βρίσκεται και σε πολλά είδη φυτών, όπως στα φύλλα του τσαγιού, στους κόκκους του πράσινου καφέ και στους καρπούς του τροπικού γκουαρανά. Σύμφωνα με μελέτες, το εκχύλισμα καφεΐνης όταν εφαρμόζεται τοπικά, τονώνει τη μικροκυκλοφορία ενώ, χάρη στη λιπολυτική του δράση ενθαρρύνει τον οργανισμό να «κάψει» περισσότερο λίπος κ αυτό συμβάλλει στη σταδιακή μείωση του μεγέθους και του όγκου των λιποκυττάρων.

Δενδρολίβανο: Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου είναι γνωστό για τις διεγερτικές, ενεργοποιητικές και ενισχυτικές του ιδιότητες. Μια κλινική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology” έδειξε ότι μείωσε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας κατά 52,9%, ενώ βελτίωσε επίσης τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος κατά 57,9%.

Γκρέιπφρουτ: Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ, το οποίο προέρχεται από το φλοιό του γκρέιπφρουτ που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της αύξησης του βάρους, της επιθυμίας για ζάχαρη και της φλεγμονής. Και όταν πρόκειται για φυσικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα, σίγουρα θα δείτε αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ξανά και ξανά ως κορυφαία επιλογή.

Μια ερευνητική μελέτη που χρησιμοποιεί ένα ζωικό μοντέλο που δημοσιεύθηκε το 2010 δείχνει πραγματικά πώς το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό λίπους ή λιπώδους ιστού. Με το αναζωογονητικό άρωμα εσπεριδοειδών του, το λάδι γκρέιπφρουτ είναι επίσης ένα υπέροχο φυσικό booster διάθεσης.

Λεβάντα: Το εθαίριο έλαιο λεβάντας είναι εξαιρετικά δημοφιλές με βάση το ηρεμιστικό του άρωμα και μόνο. Επιπλέον, έχει μια μακρά λίστα χρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής θεραπείας εγκαυμάτων, στρες, πονοκεφάλων, μυϊκού πόνου και ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι επίσης μια κορυφαία επιλογή για δερματικά προβλήματα και ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων καθιστώντας την αναζωογονητική επιλογή για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Λεμόνι: Το αιέριο έλαιο λεμονιού χρησιμοποιείται συνήθως για τον καθαρισμό των τοξινών από το σώμα, την τόνωση της λεμφικής παροχέτευσης και τον καθαρισμό του δέρματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια ακόμα επιλογή αιθέριου ελαίου που μπορεί να κάνει θαύματα για το λαμπερό δέρμα σας! Οι χρήσεις του είναι πραγματικά άφθονες, συμπεριλαμβανομένων των πολλών εφαρμογών για το δέρμα καθώς αποτελεί και φυσική θεραπεία για την κυτταρίτιδα.

Λούφα: Το σφουγγάρι λούφας είναι ένα φυσικό προϊόν φυτικής προέλευσης, φθηνό και κάνει θαύματα για το δέρμα σας. Όλοι γνωρίζουμε την αναζωογονητική αίσθηση και το απαλό δέρμα που παίρνουμε μετά από ένα καλό τρίψιμο, αλλά ξέρατε ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας και να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα; Η λούφα απολεπίζει, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και ανοίγει τους πόρους. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ο τρόπος με τον οποίο κάνετε μασάζ και αφρό βοηθά να ενεργοποιήσετε το σώμα σαςμε αποτέλεσμα να νιώσετε χαλαροί και ήρεμοι. Προετοιμάζει την επιδερμίδα για να δεχθεί καλύτερα τα προϊόντα ειδικής περιποίησης για την κυτταρίτιδα.

Η λίστα για τα φυσικά προϊόντα που μας βοηθάνε να αντιμετωπίσουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι μεγάλη, για άλλη μια φορά η φύση μας δίνει της καλύτερες λύσεις. Εμπιστευτείτε την δύναμη της φύσης.


Κατηγορίες: HomeTips

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0
Φόρμα ενδιαφέροντος

Αν βρίσκεστε Θεσσαλονίκη και θέλετε να αναλάβουμε τον στολισμό σας συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Αφού μας στείλετε τα στοιχεία  (ημερομηνία, ώρα, εκκλησία, τύπος μυστηρίου κ.λ.π.) θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την διαθεσιμότητα της ημερομηνίας και να σας δώσουμε προσφορά.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ;

Αν ενδιαφέρεστε για χονδρική, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Σας ευχαριστούμε!!!

Μόλις λάβουμε το μήνυμα σας θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας!!!